Mellimplantátum Budapest

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Mellnagyobbítás során, valamint aszimmetria, tubuláris mell és emlőhelyreállító műtét esetében a hiányzó térfogatot implantátum beültetésével lehet hosszú távon is eredményesen pótolni. A műtét előtti konzultáción a páciens és a plasztikai sebész az elvárások és a lehetőségek egyeztetésével közösen választják ki a személyre szabottan leginkább megfelelő implantátumot.

Mellimplantátumok tulajdonságai

A mellimplantátumok tulajdonságait minőség, élettartam, anyag, tok, méret, profil és alak szerint csoportosítjuk.

Minőség

A minőséget az FDA és CE hatósági jelzések bizonyítják. Minden Magyarországon forgalmazott mellimplantátum rendelkezik CE tanúsítvánnyal. FDA minőségbiztosítást, a világon legszigorúbb egészségügyi hatóság tanúsítványát csak három gyártó nyerte el termékeire: a Mentor, Allergan és Similed Corp implantátumgyártók.

A kettős minőségi tanúsítvánnyal rendelkező mellimplantátumok a legbiztonságosabbak. Garantálják, hogy eleget tesznek az egészségügyi előírásoknak, szigorú szabályozásnak. A mellimplantátumok egyedi termékazonosító gyári számmal rendelkeznek. 

A gyártó életre szóló termékgaranciát nyújt az anyaghibából vagy gyártási hibából eredő implantátumkárosodásra. A mai mellimplantátumok nem jelentenek veszélyt a szervezetre, szövetbarát anyagból készültek, amelyeket befogadnak a környező szövetek.

Élettartam

A legkorszerűbben előállított texturált felületű mellimplantátumok élettartama 20-25 év, a legújabb generációs poliuretán hab bevonatúak pedig akár egy életen át megőrzik minőségüket. 

Anyaga

Kétféle mellimplantátum használatos: a fiziológiás sóoldattal, illetve a szilikon géllel töltött. Mindkét töltés veszélytelen még egy esetleges, nagyon ritkán előforduló toksérülés esetén is.

A fiziológiás sóoldattal töltött mellimplantátum belsejében steril sós folyadék van a szervezetben is megtalálható koncentrációban. Előnye, hogy kisebb nyíláson helyezhető be, feszessége szabályozható a műtét alatt és hetekkel utána is a feltöltöttsége szerint.

A szilikonzselé mellimplantátum töltete az úgynevezett kohezív gél, egy kocsonyához hasonló, memóriával rendelkező anyag. Különböző keménységű lehet, lágyabb, illetve formatartóbb erősségű gél. Előnye, hogy igen természetes hatást kelt.

Tokja

A mellimplantátum tokja minden esetben szilikonból készült. Felülete lehet sima, érdes (textúrált) és poliuretán hab bevonatú. Az utóbbiak minimálisra csökkentik a műtét után egy esetleges megkeményedett tok képződésének kockázatát.

Mérete

A mellimplantátum méretét cm3-ben adják meg,  120- 1200 cm3 közötti méretek vannak forgalomban. A kiindulási állapottól, testalkattól, igényektől és kivitelezhetőségtől függően a 250 - 450 cm3 közötti méretek a leggyakrabban választottak.

Alakja

Csepp és kerek formájú mellimplantátumok közül lehet választani. A csepp alakú előnye, hogy természetesebb formát nyújt. A kerek alakú mellimplantátummal pedig a "tökéletes" kerek melleket lehet létrehozni.

Profilja

A mellimplantátum vastagsága, illetve magassága lefektetve, oldalról nézve lehet magas, közepes és alacsony. Ennek megválasztása az igények mellett a mell jelenlegi nagyságától és bőrének minőségétől is függ, valamint attól, hogy a mellizom alá vagy fölé lesz behelyezve.

Izom alá vagy fölé ültetik be a mellimplantátumot?

A mellimplantátum beültetési helyét a plasztikai sebész az alkati sajátosságoknak és a várt eredménynek megfelelően választja meg:

  1. a mellizom fölé és a kötőszövet alá,
  2. a mellizom alá,
  3. illetve részlegesen a mellizom egy része alá (dual plane technika).

Lehetséges a szoptatás implantátummal?

Igen, hiszen az implantátum beültetése nem befolyásolja a mirigyállományt és a tejtermelést. A mellimplantátum burkából nem jut ki és nem kerül a tejbe töltőanyag. Kijelenthető, hogy a mellnagyobbítás semmilyen veszélyt nem jelent a szoptatásra.

A mellimplantátum élettartama

A mellimplantátumok élettartama gyártótól függően 10-25 év között van.

Cserére a mellimplantátum élettartamának lejártakor, illetve ritkán előforduló, nem jellemző szövődmények (rippling mell, tokzsugorodás, elmozdulás) esetén, vagy akkor kerül sor, ha a mell - a mellimplantátumtól függetlenül – megnyúlt, fogyást követően megváltozott az alakja.

A mellimplantátumok szövetbarát anyagból készülnek, melyeket az őket körülvevő szövetek egy természetes tokkal vesznek körül a beültetés utáni hetekben. A befogadott mellimplantátum nem lökődik ki, minőségétől, a szervezetben lezajlott hormonális változásoktól (terhesség, menopauza) és a gyógyulási folyamattól is függ, hogy mennyi ideig őrzi meg formáját a mellimplantátum, illetve mennyire nyúlik meg a mell bőre. 

Mellimplantátum árak Budapesten

A mellimplantátum árak így alakulnak:

Kerek mellimplantátum beültetése

1.500.000 Ft

Csepp mellimplantátum beültetése

1.650.000 Ft

Pontos árat a személyes mellplasztika konzultáció, vizsgálat és a közösen megbeszélt műtéti terv után a plasztikai sebész tud mondani.

Jelentkezzen be ingyenes mellplasztika konzultációra!

Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes ingyenes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.

Mellplasztika

10% kedvezménnyel

Első osztályú szolgáltatás luxus környezetben. Műtét, akár 1-2 napon belül