__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"7ba81":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"7ba81":{"val":"rgb(252, 75, 147)","hsl":{"h":335,"s":0.9672,"l":0.6412,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"7ba81":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Mellimplantátumok

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Mellnagyobbítás során, valamint aszimmetria, tubuláris mell és emlőhelyreállító műtét esetében a hiányzó térfogatot implantátum beültetésével lehet hosszú távon is eredményesen pótolni. A műtét előtti konzultáción a páciens és a plasztikai sebész az elvárások és a lehetőségek egyeztetésével közösen választják ki a személyre szabottan leginkább megfelelő implantátumot.

Milyen tulajdonságok jellemzik az implantátumokat?

Minőség

A minőséget az FDA és CE hatósági jelzések bizonyítják. Minden Magyarországon forgalmazott implantátum rendelkezik CE tanúsítvánnyal. FDA minőségbiztosítást, a világon legszigorúbb egészségügyi hatóság tanúsítványát csak három gyártó nyerte el termékeire: a Mentor, Allergan és Similed Corp implantátumgyártók. A kettős minőségi tanúsítvánnyal rendelkező implantátumok a legbiztonságosabbak. Garantálják, hogy eleget tesznek az egészségügyi előírásoknak, szigorú szabályozásnak. Az implantátumok egyedi termékazonosító gyári számmal rendelkeznek. A gyártó életre szóló termékgaranciát nyújt az anyaghibából vagy gyártási hibából eredő implantátumkárosodásra. A mai implantátumok nem jelentenek veszélyt a szervezetre, szövetbarát anyagból készültek, amelyeket befogadnak a környező szövetek.

Élettartam

A legkorszerűbben előállított textúrált felületű implantátumok élettartama 20-25 év, a legújabb generációs poliuretán hab bevonatúak pedig akár egy életen át megőrzik minőségüket. 

Anyaga

Kétféle implantátum használatos: a fiziológiás sóoldattal, illetve a szilikon géllel töltött. Mindkét töltés veszélytelen még egy esetleges, nagyon ritkán előforduló toksérülés esetén is. A fiziológiás sóoldattal töltött implantátum belsejében steril sós folyadék van a szervezetben is megtalálható koncentrációban. Előnye, hogy kisebb nyíláson helyezhető be, feszessége szabályozható a műtét alatt és hetekkel utána is a feltöltöttsége szerint. A szilikonzselé implantátum töltete az úgynevezett kohezív gél, egy kocsonyához hasonló, memóriával rendelkező anyag. Különböző keménységű lehet, lágyabb, illetve formatartóbb erősségű gél. Előnye, hogy igen természetes hatást kelt.

Tokja

Az implantátum tokja minden esetben szilikonból készült. Felülete lehet sima, érdes (textúrált) és poliuretán hab bevonatú. Az utóbbiak minimálisra csökkentik a műtét után egy esetleges megkeményedett tok képződésének kockázatát.

Mérete

Az implantátum méretét cm3-ben adják meg,  120- 1200 cm3 közötti méretek vannak forgalomban. A kiindulási állapottól, testalkattól, igényektől és kivitelezhetőségtől függően a 250 - 450 cm3 közötti méretek a leggyakrabban választottak.

Alakja

Csepp és kerek formájú implantátumok közül lehet választani. A csepp alakú előnye, hogy természetes formát nyújt, hátránya, hogy ha valami miatt elmozdul a helyéről, a mell alakja egyenetlenné válik. Ez nem fordulhat elő kerek implantátumnál.

Profilja

 Az implantátum vastagsága, illetve magassága lefektetve, oldalról nézve lehet magas, közepes és alacsony. Ennek megválasztása az igények mellett a mell jelenlegi nagyságától és bőrének minőségétől is függ, valamint attól, hogy a mellizom alá vagy fölé lesz behelyezve.

Hová ültetik be az implantátumot?

Az implantátum beültetési helyét a plasztikai sebész az alkati sajátosságoknak és a várt eredménynek megfelelően választja meg: 1. a mellizom fölé és a kötőszövet alá, 2. a mellizom alá, 3. illetve részlegesen a mellizom egy része alá (dual plane technika).

Lehet-e szoptatni implantátum beültetése után?

Az implantátum beültetése nem befolyásolja a mirigyállományt és a tejtermelést. Az implantátum burkából nem jut ki és nem kerül a tejbe töltőanyag.

Meddig maradhat bent az implantátum?

Az implantátum szövetbarát anyagból készült, amelyet az őt körülvevő szövetek egy természetes tokkal vesznek körül a beültetés utáni hetekben. A befogadott implantátum nem lökődik ki, minőségétől, a szervezetben lezajlott hormonális változásoktól (terhesség, menopauza) és a gyógyulási folyamattól is függ, hogy mennyi ideig őrzi meg formáját az implantátum, illetve mennyire nyúlik meg a mell bőre. Cserére az implantátum élettartamának lejártakor, illetve ritkán előforduló, nem jellemző szövődmények (rippling mell, tokzsugorodás, elmozdulás) esetén, vagy akkor kerül sor, ha a mell - az implantátumtól függetlenül – megnyúlt, fogyást követően megváltozott az alakja.

Jelentkezzen be ingyenes mellplasztika konzultációra!

Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes ingyenes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.