Mellnagyobbítás Budapest


Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Az egyik leggyakoribb esztétikai sebészeti eljárás a mellnagyobbítás, amelynek során szilikon mellimplantátum beültetésével jól korrigálható a mell mérete, formai hibája, aszimmetriája, szoptatást vagy nagymértékű fogyást követő megereszkedése.

A beavatkozástól a jelen állapot javítása, a testalkattal arányos méretű telt keblek megvalósítása várható. Míg egy jó melltartó csak a hordás idejére és korlátozott mértékben ápolja és takarja a genetikai alkati vagy az idő múlásával szerzett esztétikai hibát, mellnagyobbító plasztikai sebészeti eljárással helyreállítható a természetes szépség, a magabiztosságot nyújtó dekoltázs.

Mellnagyobbítással tehát arányosan telt keblekhez juthat, akinek a melle természettől fogva túl kicsi a testalkatához képest, vagy az évek során előnytelenül deformálódott.

A mellnagyobbítás menete

 1. Konzultáció
  Internetes böngészés és barátnők tanácsai legfeljebb az előzetes tájékozódás időszakában merülnek fel. Biztos információt a szakorvossal történő konzultáció és az első szakorvosi vizsgálat jelent.
  Előzetes telefonos időpont egyeztetés után a konzultáción a plasztikai sebész szakorvos a vizsgálat alapján felvázolja a mellnagyobbítás lehetőségeit az adott esetben (pl mellfelvarrás szükséges-e).

  A pácienssel egyeztetik az igényeket és a lehetőségeket. Megbeszélik az implantátum formáját és méretét, a bemetszés helyét, az orvos fotókon is megmutatja a várható eredményt és a műtét utáni hegek elhelyezkedését.

  Tájékoztatja a pácienst a műtéthez szükséges laboratóriumi és esetlegesen szükséges további vizsgálatokról, a műtét lefolyásáról, az érzéstelenítés módjáról, a műtét utáni otthonápolási időszak teendőiről, a gyógyulás szakaszairól és időtartamáról.

 2. Felkészülés
  A műtét előtt teljes körű kivizsgálás szükséges annak kiderítésére, nincs-e olyan egészségügyi tényező, amely befolyásolná a mellnagyobbítás műtétet. A laborvizsgálatok mellett szükség lehet egyéb (EKG, röntgen, mell ultrahang, mammográfiai) vizsgálatokra.
 3. Javasolt a dohányzás kerülése, mert a nikotin károsan befolyásolja a sebgyógyulást és lassítja a regenerálódást. A bőséges folyadékfogyasztás, vitaminok bevitele emeli a szervezet egészségi állapotát.

  A műtét napján a megbeszélt időben a laboreredményekkel, papuccsal és hálóruhával kell megjelenni az intézményben éhgyomorra, mivel a műtét érzéstelenítéssel kombinált altatásban történik.
 4. A beavatkozás
  A hiányzó térfogatot kitöltő mellimplantátumot a mirigyállomány vagy a mellizom alá ültetik be. Leggyakrabban az emlő alatti redőben, más esetben a hónaljárokban vagy a bimbóudvaron ejtett bemetszésen keresztül a mell szerkezetétől és alkatától függően.

  A műtét mély-altatásban folyik, kb. egy órát vesz igénybe. Vérzéscsillapítás után réteges sebzárás történik, a bőrt plasztikai sebészeti varratokkal zárják. A műtét végén kompressziós kötés kerül a mellkasra.

  A műtétet követően 6-8 órás megfigyelési idő alatt stabilizálódnak az élettani funkciók (vizelet, vérnyomás). Ezután lehet hazatérni, és megkezdődik az otthoni gyógyulás.
 5. Gyógyulás
  Az első napokban szükség lehet fájdalomcsillapítóra. Néhány hét alatt megszűnik a súly- és térfogattöbblet okozta kezdeti feszítő érzés. A műtétet követő négy hétben speciális melltartót kell viselni, hogy az implantátum a műtétnél kialakított helyzetben rögzüljön.

  Teljes ágynyugalomra ugyan nincs szükség, ám tartózkodni kell a fizikai aktivitástól. Ezután fokozatosan lehet visszatérni a korábbi életvitelhez, de szolárium, napozás és szauna két hónapig kerülendő.

  Felszívódó varratok esetén nincs szükség varratszedésre, ám ekkor is rendszeres kontrollvizsgálaton ellenőrzi a műtétet végző orvos a gyógyulás folyamatát, hogy egy esetleges szövődmény következménye a korai felismeréssel kizárható legyen. A külső hegek teljes gyógyulási ideje hat hónap, a belső hegeké két év. A műtét utáni speciális masszírozással megelőzhető a kapszulaképződés, ennek módját a műtét utáni hetekben a kontrollvizsgálat során az orvos megmutatja.

A mellnagyobbítás hány éves kortól vehető igénybe?

Szinte bármely életkorban végezhető helyreállító műtét, amely funkcionálisan életminőséget javít. Általánosságban véve esztétikai célú műtét 18 éves kor után végezhető, ám pszichológiai szempontokat is figyelembe véve indokolt lehet ennél korábban is, az esztétikailag hátrányos külső ugyanis okozhat pszichológiai problémákat is.

Egyes mellfejlődési rendellenességeknél (pl. tubuláris mell, mellaszimmetria) életminőséget javít az esztétikai műtét is, a testi-lelki harmónia, a szociális kapcsolatok helyreállítását szolgálja, ha arra más megoldás nincs.

A műtétre alkalmas fejlődési szakasz az, amikor az adott testtáj nagyobb méretbeli vagy alaki változása már nem várható. Fontos viszont egy esetleges nagy testképzavar kiszűrése, ebben az esetben csak hosszú előkészítés után, pszichológiai támogatás után kerülhet sor műtétre. Kiskorú szülővel együtt jelentkezik a konzultációra.

Amit a mellimplantátumról tudni érdemes

A ma használt mellimplantátumok a legkorszerűbben előállított, FDA és CE tanúsítvánnyal, egyedi gyártási számmal, garanciajeggyel rendelkező, szövetbarát termékek. Külső burka minden esetben szilikon, töltőanyaga fiziológiás sóoldat vagy kohézív szilikon gél, illetve a legújabb generáció esetében poliuretán hab bevonat és biodesign gél töltet.

Méretét köbcentiméterben fejezik ki, kerek és csepp alakú, és profilja különböző magasságú lehet. A korábbi sima felületűek mellett ma már elterjedtek a texturált (érdes) felületűek, utóbbiak ugyanis jobban bizonyítottak a tokképződés, formatartás, élettartam során. A jól megválasztott, alkathoz illeszkedő implantátum akár élethosszig is megőrzi minőségét. 

A mellnagyobbítás árak Budapesten

A mellnagyobbítás árak Budapesten az alábbi áraktól indulnak:

Műtét neve

Kedvezményes ár

Listaár

Mellnagyobbítás implantátummal (kerek)

1 500 000 Ft

1 700 000 Ft

Mellnagyobbítás implantátum cserével (kerek)

1 500 000 Ft

1 700 000 Ft

Mellnagyobbítás implantátummal (anatómiai)

1 650 000 Ft

1 850 000 Ft

Mellnagyobbítás implantátum cserével (anatómiai)

1 650 000 Ft

1 850 000 Ft

Pontos árat a személyes mellplasztika konzultáció, vizsgálat és a közösen megbeszélt műtéti terv után a plasztikai sebész tud mondani.

Jelentkezzen be ingyenes mellplasztika konzultációra!

Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes ingyenes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.

Mellplasztika

10% kedvezménnyel

Első osztályú szolgáltatás luxus környezetben. Műtét, akár 1-2 napon belül