Mellkisebbítés Budapest

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

A mellkisebbítés alkalmas az alkattal arányos méretű mell létrehozására. A megfelelő állapotot általában alkati vagy jelentős hízást, terhességet, szoptatást követő megnagyobbodott mirigyállomány, bőr és zsírszövet egy részének eltávolításával érik el.

Mivel a túlságosan nagy mell súlya a mell bőrét megnyújtja, a mellkisebbítő műtéttel a nagyság mellett helyzetét, alakját és feszességét is korrigálni lehet és kell. Az eltávolítás során a mellbimbó az új méretnek megfelelően feljebb kerül.

Kinek ajánlott a mellkisebbítés?

Annak érdemes a mellkisebbítő műtét adta lehetőséggel élnie, akinek a mellmérete okozta feltűnő megjelenés lelki problémákhoz vezet, megnehezíti a szociális kapcsolatait, munkavégzését.

Csak az tudja igazán, mit jelent a túl nagy mell, aki az olyan hétköznapi, ám állandóan jelen levő nehézségeket, mint például megfelelő melltartó beszerzése, öltözködés, mozgás, sportolás minden nap átéli.

A nagy mell súlyánál fogva hát- és vállfájdalmakat, tartási hibákat okozhat. Együtt jár a megereszkedéssel, mert a mell bőre megnyúlik a jelentős teher alatt. Az összefekvő bőrfelületeken gombásodás alakulhat ki. Amennyiben a két mell különböző méretű, az aszimmetria megszüntethető a nagyobbik mell kisebbítésével is.

Ezek az esztétikai, egészségügyi és lelki panaszok összefüggenek egymással, ezért a mellkisebbítő műtéttel egyszerre meg is oldódnak. Fontos tudni, hogy a mellkisebbítés kombinálható mellfelvarrással és mellimplantátum behelyezéssel is, így egy műtéten belül megoldhatók a beavatkozások.

A mellkisebbítés menete

A mellkisebbítés menete az alábbi három pontban foglalható össze.

 1. Műtét előtt
  A megelőző konzultáció és szakorvosi vizsgálat során az orvos és páciens megbeszélik a várt igényeket és fotón is megtekintve a lehetőségeket. Egy a műtétet befolyásoló esetleges egészségügyi panasz kiszűrésére teljes körű kivizsgálás szükséges (labor, EKG, röntgen, mell ultrahang, mammográfia).

  A gyógyulás optimális feltételeinek megteremtéséért bizonyos életmódot illető tanácsok betartása javasolt (dohányzás mellőzése, bőséges folyadékfogyasztás, vitaminszükséglet kielégítése)  A műtét napján a páciens éhgyomorra, a szükséges labor- és egyéb vizsgálatok eredményeivel, hálóruhával, papuccsal érkezik.

 2. Műtéti technika
  A mellkisebbítés altatásban történik, két és fél, három órát vesz igénybe. A bemetszés az egyéni adottságoktól és a kisebbítés mértékétől függően több helyen történik.

  A mellbimbó körül körben, lefelé függőlegesen és nagyobb mértékű korrekció esetén a mell alatti redőben vízszintesen, úgynevezett fordított T-metszéssel. A felesleges bőr-, zsír- és mirigyállomány eltávolítása után a maradék emlőállományt varratokkal egyesítve formálják.

  A műtét végén tapaszokkal rögzítik a mellet, hogy súlyánál fogva ne húzza szét a varratokat. Gyakran szívócsöveket helyeznek a műtéti területbe a képződő savó elvezetésére.
 3. Műtét után
  Egy-két napos megfigyelési időt az intézményben kell tölteni. A szívócsövek eltávolítása után otthon folytatódik a gyógyulás. Nyolc hétig speciális sportmelltartó rögzíti a mellet a sebvonalak tehermentesítése céljából.

  Az első hetekben fokozottan kímélő életmód javasolt: kerülni kell a karok emelgetését, hajolgatást, nem ajánlott az autóvezetés, a harmadik héttől fokozatosan lehet emelni a fizikai aktivitást. Hat hétig tilos a sportolás, fizikai munka, napozás, szolárium, szauna használata.

  Mellkisebbítés után a későbbiekben is ajánlott a folytonos melltartóviselés, a súlyingadozás elkerülése, mert így megelőzhető a szövetek megnyúlása, időben kitolható egy ismételten szükségessé váló műtét.

A mellkisebbítés kockázatos műtét?

Minden sebészeti beavatkozás után előfordulhat egy esetleges szövődmény a leggondosabb orvosi munka mellett is. Mellkisebbítés után ugyanazok a szövődmények léphetnek fel, mint bármely más sebészeti beavatkozásnál.

Korai szövődmény lehet az ödéma, vérömleny kialakulása, utóvérzés, gyulladás. Időben felismerve jól kezelhetők, ezért szükséges a műtét utáni megfigyelési idő, otthonról pedig a szoros telefonos kapcsolattartás az orvossal.

A szövődmények gyakorisága a mell méretével arányosak. A műtét utáni 7-10 nappal az esetek harmadában, felében előfordulhat zsírelhalás. Ilyenkor a hegek találkozási pontjánál a sebszélek kissé eltávolodnak egymástól, és elhalt, folyékony zsír ürül. Nem igényel kezelést, magától gyógyul.

Kis százalékban (3-5%) előfordul sebszétválás. Megfelelő kezelés mellett spontán gyógyul. A bimbó és bimbóudvar átmeneti érzészavara (zsibbadás, érzéketlenség) néhány hét vagy hónap alatt rendeződik.

Milyen eredmény várható a mellkisebbítő műtéttől?

A mellkisebbítés elterjedt műtét, túlnyomó többségben szép heggel gyógyul, nagy elégedettséget okoz. A mell végleges formáját fél év múlva nyeri el, a végső eredmény a hegek halványulásával fokozatosan, egy - két év alatt alakul ki, befolyásolja az életkor, súlytöbblet, dohányzó életmód is. Megszűnnek a korábbi panaszok (hát- és gerincfájdalmak), javul a testtartás és az önértékelés.

A műtét során a mirigyállomány egy részével a tejutak egy része is eltávolításra kerül, ez befolyásolja, de nem zárja ki a későbbiekben a szoptatás lehetőségét.

A mellkisebbítés árak Budapesten

A mellkisebbítés árak Budapesten a 1.450.000 forinttól indulnak.

 Pontos árat a személyes mellplasztika konzultáció, vizsgálat és a közösen megbeszélt műtéti terv után a plasztikai sebész tud mondani.

Jelentkezzen be ingyenes mellplasztika konzultációra!

Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes ingyenes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.

Mellplasztika

10% kedvezménnyel

Első osztályú szolgáltatás luxus környezetben. Műtét, akár 1-2 napon belül