__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"7ba81":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"7ba81":{"val":"rgb(252, 75, 147)","hsl":{"h":335,"s":0.9672,"l":0.6412,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"7ba81":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Gynecomastia műtét a férfias mellkasért

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Mi a gynecomastia?

A gynecomastia, azaz a férfi mell megnagyobbodása gyakori elváltozás férfiaknál, a hormonrendszer változásaival van összefüggésben. Kamaszkorban a fiúk 70 százalékánál jelentkezik ez az átmeneti tünet, néhány éven belül magától megszűnik. Középkorú vagy idősebb férfiaknál a tesztoszterin hormon termelődésének csökkenésére utal, ami természetes folyamat lehet. Jelezheti azonban a hormonrendszer megbetegedéseit, rosszindulatú folyamatot, lehet alkati jellemző, és okozhatja a testépítő szerek túlzott fogyasztása is. Rendszerint mindkét mell megnagyobbodásáról van szó, de előfordulhat, hogy a mirigyek és a mellszövet aszimmetrikusan nő meg, az egyik mell nagyobb lesz a másiknál. A megnövekedett férfi mell rontja az önértékelést, zavarja a jó fellépést és határozott megjelenést. Amellett, hogy az okokat tisztázni kell, az esztétikai probléma plasztikai sebészeti úton orvosolható.

Hogyan segít a férfi mellkisebbítő műtét?

  1. Műtét előtt
    A plasztikai sebész szakorvossal történő konzultáción az orvos és a páciens megbeszélik az elvárt eredményt és a lehetőségeket. Az orvos elmagyarázza a beavatkozás menetét, tájékoztatást ad a műtét előtt szükséges vizsgálatokról, megmutatja a bemetszés helyét, fotón is megmutatja a majdani hegeket. A vizsgálatok elvégzése mellett a megelőző két hétben szükséges lehet bizonyos életmódot érintő tanácsok megfogadására. Javasolt a dohányzás kerülése, mert a nikotin károsan befolyásolja a sebgyógyulást. Bőséges folyadékfogyasztással, vitamindús, könnyű táplálkozással optimálisan fel lehet készíteni a szervezetet a műtét utáni gyors gyógyulásra.
  2. A műtét menete
    A plasztikai műtéttel lehetséges a mell alakjának és nagyságának korrekciója, ezáltal a felsőtest visszanyeri férfias kontúrját. A műtét egy-másfél órát vesz igénybe, altatásban folyik, ezért éhgyomorra kell érkezni, hálóruhával és papuccsal, a labor- és az esetleges belgyógyászati vizsgálatok eredményeivel. A beavatkozás során először zsírleszívás történik, majd kis fokú mellnagyobbodás esetén a bimbóudvar körül babérlevél alakú bemetszéssel távolítják el a felesleges bőrt és emlőállományt. Vérzéscsillapítás után plasztikai varrattal zárják a bőrt. Jelentősebb mellnagyobbodás esetén a mellbimbót is feljebb kell helyezni. A műtéti területbe gyakran szívócsövet helyeznek a termelődő savó elvezetésére. A mellkasra fedőkötés kerül.
  3. A gyógyulás szakaszai
    A műtét után a megfigyelési idő (egy éjszaka) elteltével otthon folytatódik a regenerálódás. Az első napokban szükség lehet antibiotikum és fájdalomcsillapító szedésére. Nyolc hétig javasolt a pihenés, kímélő életmód, a fizikai aktivitás kerülése, a műtött terület hűtése és kompressziós mellény viselése. Fokozatosan lehet visszatérni a korábbi aktivitáshoz. Hegkezelő krém használatával a heg szebben gyógyul.

Milyen szövődmények fordulhatnak elő a férfi mellkisebbítő műtét után?

A gynecomastia műtét előtti vizsgálatokkal (labor, EKG, röntgen, mell ultrahang, stb) igyekeznek kiszűrni azokat az egészségügyi tényezőket, amelyek befolyásolhatnák a műtét lefolyását és az az utána következő gyógyulást. A leggondosabb orvosi tervezés mellett is előfordulhatnak olyan előre nem várható komplikációk, mint minden más műtétnél is. Ilyen szövődmény lehet a sebfertőzés, vérömleny, ödéma, a keloidos hegképződés. Átmenetileg megváltozhat a mellbimbó és bimbóudvar bőrének érzékelése, múló érzéketlenség léphet fel. Ezek a tünetek átmeneti jellegűek, jól kezelhetők, a páciensek elégedettek, hiszen ma már rutin beavatkozásnak számítanak a mellplasztikai műtétek.

Mibe kerül a férfi mellkisebbítő műtét?

A beavatkozás végleges ára több tényezőből tevődik össze, tájékoztató jellegű árak az Árak oldalon érhetők el. Pontos árat a személyes konzultáció, vizsgálat és a közösen megbeszélt műtéti terv után a plasztikai sebész tud mondani.

Jelentkezzen be ingyenes mellplasztika konzultációra!

Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes ingyenes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.