Gynecomastia Budapest

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

Mi a gynecomastia?

A gynecomastia, azaz a férfi mell megnagyobbodása gyakori elváltozás férfiaknál, a hormonrendszer változásaival van összefüggésben.

Kamaszkorban a fiúk 70 százalékánál jelentkezik ez az átmeneti tünet, néhány éven belül magától megszűnik. Középkorú vagy idősebb férfiaknál a tesztoszterin hormon termelődésének csökkenésére utal, ami természetes folyamat lehet.

Jelezheti azonban a hormonrendszer megbetegedéseit, rosszindulatú folyamatot, lehet alkati jellemző, és okozhatja a testépítő szerek túlzott fogyasztása is. Rendszerint mindkét mell megnagyobbodásáról van szó, de előfordulhat, hogy a mirigyek és a mellszövet aszimmetrikusan nő meg, az egyik mell nagyobb lesz a másiknál.

A megnövekedett férfi mell rontja az önértékelést, zavarja a jó fellépést és határozott megjelenést. Amellett, hogy az okokat tisztázni kell, az esztétikai probléma plasztikai sebészeti úton orvosolható.

Hogyan segít a férfi mellkisebbítő műtét?

 1. Műtét előtt
  A plasztikai sebész szakorvossal történő konzultáción az orvos és a páciens megbeszélik az elvárt eredményt és a lehetőségeket. Az orvos elmagyarázza a beavatkozás menetét, tájékoztatást ad a műtét előtt szükséges vizsgálatokról, megmutatja a bemetszés helyét, fotón is megmutatja a majdani hegeket.

  A vizsgálatok elvégzése mellett a megelőző két hétben szükséges lehet bizonyos életmódot érintő tanácsok megfogadására. Javasolt a dohányzás kerülése, mert a nikotin károsan befolyásolja a sebgyógyulást. Bőséges folyadékfogyasztással, vitamindús, könnyű táplálkozással optimálisan fel lehet készíteni a szervezetet a műtét utáni gyors gyógyulásra.
 2. A műtét menete
  A plasztikai műtéttel lehetséges a mell alakjának és nagyságának korrekciója, ezáltal a felsőtest visszanyeri férfias kontúrját. A műtét egy-másfél órát vesz igénybe, altatásban folyik, ezért éhgyomorra kell érkezni, hálóruhával és papuccsal, a labor- és az esetleges belgyógyászati vizsgálatok eredményeivel.

  A beavatkozás során először zsírleszívás történik, majd kis fokú mellnagyobbodás esetén a bimbóudvar körül babérlevél alakú bemetszéssel távolítják el a felesleges bőrt és emlőállományt. Vérzéscsillapítás után plasztikai varrattal zárják a bőrt. Jelentősebb mellnagyobbodás esetén a mellbimbót is feljebb kell helyezni. A műtéti területbe gyakran szívócsövet helyeznek a termelődő savó elvezetésére. A mellkasra fedőkötés kerül.
 3. A gyógyulás szakaszai
  A műtét után a megfigyelési idő (egy éjszaka) elteltével otthon folytatódik a regenerálódás. Az első napokban szükség lehet antibiotikum és fájdalomcsillapító szedésére. Nyolc hétig javasolt a pihenés, kímélő életmód, a fizikai aktivitás kerülése, a műtött terület hűtése és kompressziós mellény viselése. Fokozatosan lehet visszatérni a korábbi aktivitáshoz. Hegkezelő krém használatával a heg szebben gyógyul.

Milyen szövődmények fordulhatnak elő gynecomastia után?

A gynecomastia műtét előtti vizsgálatokkal (labor, EKG, röntgen, mell ultrahang, stb) igyekeznek kiszűrni azokat az egészségügyi tényezőket, amelyek befolyásolhatnák a műtét lefolyását és az az utána következő gyógyulást.

A leggondosabb orvosi tervezés mellett is előfordulhatnak olyan előre nem várható komplikációk, mint minden más műtétnél is. Ilyen szövődmény lehet a sebfertőzés, vérömleny, ödéma, a keloidos hegképződés. 

Átmenetileg megváltozhat a mellbimbó és bimbóudvar bőrének érzékelése, múló érzéketlenség léphet fel. Ezek a tünetek átmeneti jellegűek, jól kezelhetők, a páciensek elégedettek, hiszen ma már rutin beavatkozásnak számítanak a mellplasztikai műtétek.

Gynecomastia műtét ár

A Gynecomastia műtét ára 1.100.000 Ft-től érhető el. Pontos árat a személyes konzultáció, vizsgálat és a közösen megbeszélt műtéti terv után a plasztikai sebész tud mondani.

Jelentkezzen be ingyenes mellplasztika konzultációra!

Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes ingyenes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.

Mellplasztika

10% kedvezménnyel

Első osztályú szolgáltatás luxus környezetben. Műtét, akár 1-2 napon belül