Mellfelvarrás Budapest

Tudjon meg mindent a műtétről vagy jelentkezzen be ingyenes konzultációra!

A mellfelvarrás olyan mellplasztikai sebészeti beavatkozás, mellyel újra feszessé tehetők az életkor előrehaladtával megereszkedett vagy szoptatás, jelentős fogyás során megnyúlt mellek. A műtéttel a mell helyzete, alakja és mérete is korrigálható.

A megnyúlt szövetek, a mirigyállomány és a mellbimbó anatómiai helyzetükbe kerülnek. Az orvos eltávolítja a megnyúlással kialakult bőrtöbbletet, így a mell feszesebb, esztétikusabb alakú, de kisebb méretű lesz, ezért az esetek felében a mell saját mirigyállományát mellimplantátum beültetésével kell kiegészíteni a kívánt cél eléréséért.

Kinek ajánlott mellfelvarrás?

Aki azt tapasztalja, hogy melle jóval az eredeti anatómiai helye alá süllyedt, esztétikailag elfogadhatatlannak tartja az elváltozást, esetleg folyamatosan fáj a háta a mélyre lógó mell húzása miatt, vagy aszimmetrikus mellét szeretné korrigálni, annak a mellfelvarrás nyújthat megoldást a problémára, akár mellnagyobbítással kiegészítve.

A szövetek az idő múlásával veszítenek rugalmasságukból. Ezt a természetes folyamatot egyéni adottságok és az életmódból eredő tényezők intenzívebbé tehetik.

Súlygyarapodást követő fogyás, terhesség, szoptatás, nem megfelelő melltartóval vagy anélkül végzett sportolás mind hozzájárul a mell bőrének megnyúlásához, a mirigyállomány ennek következtében lejjebb süllyed.

A lógó mell nemcsak esztétikai probléma: az összefekvő bőrfelületeken kialakulhat gombásodás, a rossz súlyelosztás hát-és vállfájdalmakat okozhat. A veleszületett vagy műtét során szerzett aszimmetria is ezzel a beavatkozással, különböző méretű mellimplantátum beültetésével állítható helyre.

A mellfelvarrás menete

Előzetes konzultáció és szakorvosi vizsgálat során a páciens és az orvos megbeszélik a lehetséges megoldásokat és a várt eredményt, az orvos fotón is megmutatja a műtét utáni hegek elhelyezkedését és a mell várható alakját. Megtörténnek a műtéthez szükséges labor- és egyéb vizsgálatok, az orvos elmondja a rehabilitáció lépéseit.

A műtét érzéstelenítéssel kombinált altatásban történik, 2 – 2,5 órát vesz igénybe. A megereszkedettség mértékétől függően más-más helyen történik a bemetszés, és egyre nagyobb beavatkozásra van szükség.

 1. Nagyon enyhe megereszkedés esetén úgynevezett „félhold” mellfelvarrást végeznek, ez a mellfelvarrások közül a legkisebb műtét. A felesleges bőrt és megnyúlt emlőszövetet a mellbimbó felett, félhold alakban metszik ki, az emlő állományát néhány támasztó öltéssel rögzítik, a bőrt plasztikai varrattal zárják. Rövid gyógyulási idővel jár.
 2. Enyhe vagy közepesen súlyos lógás esetén a bimbóudvar körül, gyűrű alakú bemetszéssel távolítják el a bőr- és kötőszövet többletet, ekkor lehetőség van a bimbóudvar kisebbítésére is.
 3. Közepesen súlyos emlőlógás esetében a bimbóudvar körüli metszést függőleges metszéssel hosszabbítják meg a mell alatti ráncig. A megnyúlt bőr eltávolítása mellett a mell mirigyállományát az eredeti élettani helyzetében rögzítik. A szükséges mennyiségű bőr eltávolítása után előfordul, hogy implantátum beültetésével kell pótolni a hiányzó térfogatot a megfelelő esztétikai eredményért.
 4. Súlyos emlőlógás az, amikor a mellbimbó teljesen lefelé néz. Három helyen kell bemetszést végezni, ezek megegyeznek a mellkisebbítő műtéteknél alkalmazottakkal: a bimbóudvar körül, a bimbóudvar aljától függőlegesen a mell aljáig, vízszintesen a mell alatti redőben. Az úgynevezett fordított T-metszéssel a felesleges bőr eltávolítása után az emlőállomány gyakran kevésnek bizonyul, egy kosármérettel lesz kisebb, ezért szükséges lehet implantátum beültetése.

Mitől függ a mellfelvarrás eredménye?

 1. Gyógyulás műtét után
  A műtét utáni megfigyelési időt követően a páciens hazatérhet. A gyógyulás folyamata és ideje a beavatkozás súlyosságától függ. Nagyobb műtét esetén az első napokban szükség lehet fájdalomcsillapításra, antibiotikum szedésére, sor kerülhet szívócsövek behelyezésére a termelődő savó elvezetésére.
 2. Javasolt életmód
  A mellfelvarrást követően 8 hétig speciális melltartót kell viselni, hogy a mell mirigyállománya és az esetleg beültetett implantátum a kialakított helyzetben rögzüljön. Az első két hétben kerülni kell a fizikai aktivitást, két hónapig a szoláriumot, napozást és szaunát. Fokozatosan lehet visszatérni a műtét utáni harmadik héttől kezdve a kíméletes mozgástól kezdve a korábbi életvitelhez.
 3. Végső eredmény
  A külső hegek gyógyulási ideje hat hónap, a belsőké két év. A kívülről látható hegek ez idő alatt fokozatosan halványodnak, végül vékony, színtelen hegvonal marad látható és nem látható helyeken. A végleges esztétikai eredmény csak hónapok elteltével alakul ki.

A mellfelvarrás kockázatai

A mellfelvarrás kockázatai a legnagyobb körültekintés mellett minimálisak. Azonban minden műtétnél előfordulhatnak műtéti szövődmények.

 • Természetes következmény a műtéti terület duzzanata, szövetközi bevérzés, fájdalom a műtétet követő első napokban.
 • Korai szövődmény lehet ugyanekkor ödéma, vérömleny kialakulása, utóvérzés, gyulladás – időben felismerve jól kezelhető, erre szolgál a szoros orvosi kapcsolat, tehát azonnali telefonos értesítés.
 • Átmeneti jelleggel előfordulhat a mell bőrének és a bimbónak érzékzavara.
 • Késői szövődmény a kóros hegképződés, keloid képződése. A heg gyógyulását elősegítő hegkezelő krém használata javasolt, a már kialakult keloidos szövődmény a műtétet követő három hónapon belül injekciós kezeléssel megszüntethető.

Mellfelvarrás árak Budapesten

A mellfelvarrás árak Budapesten az alábbi kezdőköltségtől indulnak

Mellfelvarrás

1.250.000 Ft

Mellfelvarrás kerek implantátum beültetéssel

1.900.000 Ft

Mellfelvarrás csepp implantátum beültetéssel

2.500.000 Ft

Pontos árat a személyes konzultáció, mellplasztika vizsgálat és a közösen megbeszélt műtéti terv után a plasztikai sebész tud mondani.

Jelentkezzen be ingyenes mellplasztika konzultációra!

Tegye fel kérdéseit egy kötelezettségektől mentes ingyenes konzultáción, ahol a legjobb plasztikai sebészek válaszolnak Önnek.

Mellplasztika

10% kedvezménnyel

Első osztályú szolgáltatás luxus környezetben. Műtét, akár 1-2 napon belül